Vremea devine tot mai rece, iar, cum nimeni nu îşi doreşte să răcească, în garderoba noastră încep să apară hainele ceva mai groase. Chiar dacă aţi schimbat deja tricourile cu bluze cu mânecă lungă, sandalele cu pantofi, iar în dulap încep să îşi facă loc gecile, nu uitaţi nici de şosete, care trebuie să fie puţin mai groase decât cele purtate până acum.  

 Se spune că e foarte important ca, în sezonul rece, să nu ne fie frig la picioare. De aceea, Triconf are grijă de sănătatea şi confortul tuturor şi v-a pregătit şosete groase, perfecte pentru purtat toamna şi iarna. Ce poate fi mai plăcut decât să simţi ceva cald şi pufos în picioare, când vremea de afară este rece şi totul pare posomorât?

     Dincolo de confortul termic, şosetele groase apără pielea de răni. Acest lucru poate fi observat mai ales de către cei care obişnuiesc să poarte bocanci sau încălţăminte mai dură şi mai grea. Dacă vă plac excursiile, plimbările lungi şi muntele, s-ar putea să ştiţi deja că, dacă purtaţi şosete subţiri în încălţămintea de toamnă şi de iarnă, există mari şanse să aveţi zgârieturi şi băşici, astfel că drumeţia ar fi deja ratată. De ce să nu vă asiguraţi distracţia şi buna-dispozitie purtând şosete groase în încălţămintea dură? Acestea oferă un strat protector pielii, care nu va fi rănită în timpul mersului sau căţăratului, fiindcă materialul lor este moale şi pufos.

   În afară de considerentele practice, mai ales pentru pentru femei şi copii există o motivaţie estetică în a purta şosete groase şi colorate. În timp ce bărbaţii aleg modele mai serioase, în culori precum: negru, alb, gri şi albastru, tinerele nu ezită să poarte şi şosete roşii, roz, galbene, mov sau în alte culori vesele, lucru ce este valabil şi pentru copii.

  Şosetele groase, mai colorate sau mai sobre, sunt extrem de potrivite şi pentru purtarea prin casă, fiind un înlocuitor excelent al papucilor de casă. De ce? Fiindcă şosetele pentru sezonul rece sunt drăguţe, călduroase şi moi, ferindu-vă tălpile de textura răcoroasă şi uneori neplăcută a gresiei sau parchetului. În plus, ele asigură o mai bună aderenţă, aşa că alunecarea poate fi evitată cu mai mare uşurinţă.

  Dar de ce sunt, oare, şosetele groase atât de grozave? Fiindcă ele au fost confecţionate cu măiestrie şi cu drag din cele mai potrivite materiale. Şosetele groase sunt, de regulă, făcute din bumbac, poliamidă şi elastan. Bumbacul este cel care constituie baza şosetelor groase de la Triconf. Acesta este un material foarte absorbant, plăcut la purtare şi care diminuează riscul de a provoca alergii. Fiindcă bumbacul este complet neelastic, el se combină cu alte fibre, astfel încât să rezulte o ţesătură moale, ce preia forma piciorului şi oferă un grad sporit de confort. În cazul şosetelor, elastanul este acea fibră cu elasticitate mare şi rezistenţa crescută, fiind, de asemenea, uşor de curăţat. Poliamida se foloseşte în mod clasic în combinaţie cu elastanul, fiind extrem de rezistentă şi elastică, de aceea se utilizează, de regulă, pentru şosete, ciorapi şi lenjerie.

 Fie că şosetele groase vă amintesc de confecţiile bunicii, fie că vă duc cu gândul la o cabană sau la Moş Crăciun, fie că pur şi simplu vă sunt confortabile sau că le purtaţi pentru culorile lor, acestea sunt o alegere excelentă pentru toamnă şi iarnă. Le puteţi comanda pe cele preferate de aici >>> https://www.triconf.ro/barbati/sosete-groase-barbati/