În trecut, sutienele nu erau decât nişte bucăţi textile, legate sub sâni, în scopul de a-i susţine, fie pentru a-i evidenţia, fie pentru a-i ascunde. Corsetele au fost cele care, începând cu secolul XVI, au avut rol estetic, inclusiv prin ridicarea şi modelarea sânilor. Din motive de cofort, începând cu secolul 20, au devenit populare sutienele cu două cupe, aşa cum le ştim şi acum. Apariţia sutienului a fost considerată un moment care marca emanciparea femeii.

  A purta sau nu sutien este o chestiune psihologică sau de obişnuinţă. În orice caz, sutientul, în ziua de astăzi, îndeplineşte două roluri: cel practic, de susţinere şi confort; cel estetic şi sexual.

 Dacă sutienul pe care îl porţi îţi lasă urme pe piele, dacă simţi dureri la purtare sau dacă te zgârie, înseamnă că acesta nu ţi se potriveşte şi ar trebui să alegi altceva. Începe cu determinarea corectă a mărimii tale, atât pentru lungimea benzii, cât şi pentru cupă. O măsurătoare corectă se face astfel: fără sutien, trece un metru de croitorie în jurul tău, astfel încât acesta să fie fix pe piele, dar nu prea strâns, exact pe sub sâni. Rezultatul reprezintă lungimea benzii care ţi se potriveşte. Pentru a determina mărimea cupei, trebuie să îţi măsori circumferinţa bustului, la nivelul sfârcurilor, cu metrul de croitorie lăsat mai lejer decât atunci când ai măsurat banda. Mărimea cupei este dată de rezultatul măsurătorii peste sâni minus rezultatul măsurătorii pe sub sâni. Dacă diferenţa este de 1,3 cm, ai cupa AA; 2,6 cm este cupa A; 5,1 cm pentru cupa B; la 7,6 cm ai cupa C; pentru 10,2 cm ai cupa D; cupele DD sau E sunt pentru diferenţa de 12,7 cm; 15,2 cm este cupa F; 17,8 cm  pentru cupa G; 20,3 cm pentru H; 22,9 cm la cupa I şi aşa mai departe. Totuşi, dimensiunile pot varia, în funcţie de producător şi de model. În orice caz, este important să îţi măsori dimensiunile de mai multe ori, de-a lungul anilor, deoarece corpul oricărei femei suferă numeroase modificări şi nu vei avea toată viaţa aceeaşi mărime la sutien.

 

Triconf are sutiene push-up, de microfibră, cu bretele transparente, pentru ca tu să arăţi bine în cele mai sexy haine. Dacă vrei să te simţi confortabil într-un tricou, poţi purta un sutien de bumbac, clasic, fără armături. Pentru femeile cu sâni mari, avem sutiene de bumbac, cu bretele late, cu inserţii de dantelă, broderie şi întărituri, dar fără sârme de susţinere. Pentru femeile cu sâni mici, avem sutiene push-up care măresc vizual bustul cu până la două mărimi, confecţionate din microfibră şi care, prin forma lor, au ca rezultat un aspect natural al sânilor. Dacă vrei să fii seducătoare, poţi alege un sutien cu dantelă, balene pentru susţinere şi bretele ajustabile La îmbrăcămintea mulată poţi alege un sutien alb, triunghiular, cu bretele elastice. De asemenea, poţi purta şi Freebra, noul tip de sutien adeziv, care se mulează perfet pe sânii tăi, fără a fi observat, iar tu te vei putea bucura atât de aspectul sexy, cât şi de confort maxim.

Cel mai important aspect de luat în calcul în alegerea unui sutien este să porţi ceea ce te face să te simţi bine, din toate punctele de vedere. Fie că vrei să fii sexy sau să faci sport, mărimea sutienului, textura şi modelul trebuie să ţi se potrivească. Aici avem o gamă variată de sutiene, fă alegerea perfectă pentru tine şi comandă acum exact ceea ce îţi doreşti.