Ciorapii- sau dresul-sunt un element important pentru garderoba oricărei fete sau femei. De aceea, nu trebuie să îi ignorăm, fiindcă alegerea şi asortarea lor poate reprezenta succesul sau eşecul ţinutei tale. Acum, când termomentrul arată mai puţine grade, ciorapii groşi devin tot mai necesari.

   Haideţi să vedem ce înseamnă "ciorapi groşi". Grosimea ciorapului este măsurată în DEN. Tehnic, acesta se referă la grosimea firului de ţesut. Ca reper, trebuie să ştiţi că 1 den este echivalentul a 9 kilometri de fir, cu greutatea de un gram. De regulă, pentru toamnă şi iarnă este bine să alegeţi ciorapi mai groşi, adică pe cei cu o valoare DEN mai mare, fiindcă cei transparenţi şi delicaţi sunt mai fragili şi mai potriviţi verii, neputându-vă oferi confortul termic de care aveţi nevoie atunci când afară e frig. Astfel, ciorapii opaci, care au între 41 şi 69 den, vă vor evidenţia forma piciorului, fără ca pielea să fie foarte vizibilă, fiind o alegere excelentă pentru toamnă şi primăvară. Ciorapii opaci spre groşi, cei între 79 şi 99 den, vă vor sublinia silueta, dar vă vor şi tine de cald în sezonul rece; dacă alegeţi culori vii, datorită densităţii materialului, acestea vor fi uşor remarcate. Ciorapii groşi, de iarnă, de peste 100 den, pot fi purtaţi chiar şi în locul pantalonilor sau al colanţilor, deoarece aceştia nu sunt deloc transparenţi.

     Dacă trebuie să te îmbraci gros sau dacă ai un buget limitat, nu înseamnă că nu poţi fi modernă. Poate că te-ai obişnuit să îţi cumperi o mulţime de cercei sau de genţi, pentru a-ţi diversifica ţinutele, însă nu uita de dresuri. Acestea se pot asorta la orice, sunt ieftine comparativ cu alte piese vestimentare şi au rol util, pe lângă cel estetic. Combinaţiile de ciorapi groşi cu: cizme, botine, ghete, adidaşi, fuste, rochii, pantaloni scurţi nu au limite. Poţi experimenta cât de mult doreşti, deoarece moda nu are limite în privinţa dresurilor. Chiar dacă nu ai o fustă nouă sau o altă pereche de cizme, schimbând des ciorapii, şi celelalte articole pe care le porţi vor părea mereu altele. Atunci când îţi alegi ciorapii groşi cu inspiraţie, aceştia îţi vor sublinia calităţile şi îţi vor ascunde micile imperfecţiuni. Comandă-i cu încredere şi combină-i cu îndrăzneală, la orice ţinută preferată.

    Ia în considerare şi faptul că ţinutele colorate şi în straturi sunt în trend, asfel că, pe timpul iernii, poţi combina materiale şi culori foarte diferite, fără a te strădui să ascunzi toate hainele care îţi ţin de cald. Ba dimpotrivă, e bine că straturile să se vadă, aceasta incluzând şi ciorapii. Nu uita de rochiile tip pulover, care sunt la modă de câteva sezoane, fiindcă acestea se asortează excelent cu ciorapii groşi. Cizmele peste genunchi îţi permit să porţi fuste foarte scurte şi iarna, iar dacă ţinuta ta este monocromă, îi poţi da culoare cu ajutorul unei perechi de ciorapi. Tocurile şi ciorapii groşi pot fi asortate foarte bine, mai ales dacă este vorba de nişte botine cu toc gros, pătrat şi bareta lată; alături de acestea, o geacă până în talie îţi va da un aer chic. Pe lângă ciorapii groşi, îţi mai poţi accesoriza ţinuta de iarnă şi cu fulare lungi, mănuşi tricotate sau căciuli mari, care ies în evidenţă.

      Purtarea ciorapilor groşi îţi permite să fii mereu la modă şi să te bucuri de tot confortul de care ai nevoie. Fie că îi consideri un accesoriu vestimentar, fie că îi vezi ca pe un articol de îmbrăcăminte de bază, fie că pentru tine aceştia reprezintă doar un obiect practic, nu ezita să ai în garderobă cât mai multe perechi de dresuri pentru sezonul rece. Aceştia sunt ieftini şi practici, iar multitudinea de culori şi ţesături îţi permit să faci combinaţii vestimentare nebănuite.